وب سايت شهرستان بيرجند
خراسان جنوبي از نگاه تصوير
مشاهير بيرجند
وب سايت توريستي بازرگاني آشنايي با استان خراسان جنوبي
بيرجند زادگاه بزرگان بسياري مانند علامه عبدالعلي بيرجندي (ستاره شناس بزرگ)، ابن حسام خوسفي (شاعري كه با دهقاني زندگي مي كرد)، دكتر محمد حسن گنجي (بنيانگذار جغرافياي نوين ايران) و پروفسور معتمد نژاد (پدر ارتباطات ايران) و هم اكنون نيز داراي بالاترين تراكم دانشجويي در بين شهرهاي ايران است و دانشجويان در مقاطع مختلف تحصيلي تا دكترا در دانشگاههاي آزاد و دولتي مشغول به تحصيل مي باشند. به عنوان قطب دانشگاهي شرق كشور شناخته مي شود و سومين دانشگاه صنعتي كشور بعد از دانشگاههاي صنعتي تهران و اصفهان در بيرجند به نام دانشگاه صنعتي شرق كشور در حال تاسيس مي باشد.
همچنين خاستگاه موسيقي ويژة سنتي به نام موسيقي حوزة بيرجند است كه معمولا با انواع حركات موزون منحصر به فرد همراه است و هم اكنون داراي شهرت ملي و جهاني است.
از مهمترين صنايع دستي بيرجند مي توان پارچه بافي (تون بافي) ، سفالگري، قالي، جاجيم، گليم، زيلو، حصير و سبد بافي، نمد بافي، سوزن دوزي و نوغان داري را نام برد. در روستاها سفالگري به صورت ساده انجام مي شود. محصولات و سوغات اصلي منطقه را زرشك، زعفران، عناب، بادام، گردو، انواع كشك، قره قروت، آلوخشك، برگة هلو تشكيل مي دهد.