کتاب مدلسازی شبکه عصبی مصنوعی توسط اساتید دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس منتشر شد.

کتاب مدلسازی شبکه عصبی و مصنوعی با تکیه بر نرم افزار MATLAB ویژه دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط و محیط زیست توسط دکتر منصور بازیار و مهندس حمید رضا ذاکری (عضو هیئت علمی دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس) توسط انتشارات خانیران در زمستان 1398 به چاپ رسیده است.

مدل سازی بخش مهمی از مطالعات رشته مهندسی بهداشت محیط بوده و این اهمیت همچنان پابرجا است. با وجود پیشرفت های شگرفی که در مهندسی نرم افزار و بویژه مدل های هوشمند ایجاد شده، هنوز جای یک کتاب برای آموزش این مدل های هوشمند در رشته مهندسی بهداشت محیط خالی است. مدل های هوشمند باصرفه ترین و اقتصادی ترین و دقیق ترین روش های مدلسازی محسوب می شوند، و همین دلیل روشنی بر علت گسترش آن در مجامع علمی است.

یک شبکه عصبی مصنوعی به عنوان یک سیستمی از عناصر پردازنده، به عنوان نورون تعریف می شود، که توسط مجموعه ای از وزن ها به شبکه متصل می شوند. این شبکه از طریق معماری شبکه و بزرگی وزن هاتعیین می شود.

نورون یک عنصر پردازنده است که چند ورودی می گیرد، آنها را می سنجد، یک جهت دهی را می افزاید و از نتیجه به عنوان آرگومان یا ورودی تابع انتقال استفاده می کند که نهایتا منتج به خروجی نورون می گردد. که این خروجی نورون همان متغییر مدنظر در فرایند مدلسازی است.

در این کتاب، راه های گوناگونی برای مدلسازی ارائه شده است. در فصل های مختلف این کتاب که به ارائه مفاهیم شبکه عصبی مصنوعی و پیاده سازی آن در نرم افزار MATLAB می پردازند، موضوع کد نویسی در این نرم افزار بیشتر مورد بحث قرار گرفته است.

برای ارتباط با نویسندگان کتاب می توانید از آدرس پست الکترونیک Bazyar.ehe@gmail.com  استفاده نمایید.

مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
1399/03/10