برگزاری یادواره شهدای مقاومت و سلامت/با ترویج بینش و فرهنگ سیدالشهداء، کشور همیشه جاودان خواهد بود
یادواره شهدای مقاومت و سلامت صبح روز چهارشنبه 8 دی و در آستانه سالروز بصیرت و میثاق ملت با ولایت و همچنین دومین سالگرد شهادت سردار محبوب دلها شهید حاج قاسم سلیمانی در محل سالن شهید دکتر رحیمی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سرپرست دانشگاه با تقدیم سلام و درود به روح پر فتوح امام شهیدان و شهدای اسلام علی الخصوص شهیدان انقلاب، سلامت، امنیت و علم و دانش که در چند سال اخیر مظلومانه به شهادت رسیدند گفت: در برابر بزرگواری و عظمت این عزیزان سرتعظیم و ادب فرود می آورم

دکتر سید محمد موسوی میرزایی در پاسخ به شبهه ای مبنی بر اینکه چرا به افرادی که فوت شده اند سلام میفرستیم و فرستادن درود به آنان کافی است به آیه 169 سوره مبارکه آل عمران و ترجمه آن اشاره کرد که در قرآن کریم آمده است: وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ - (ای پیامبر!) هرگز گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند! بلکه آنان زنده‌اند، و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.
وی با اظهار اینکه به شهداء سلام میفرستیم چون معتقدیم زنده اند و حامی ما هستند و اگر به برکت خون شهیدان نبود شاید اوصاف و شرایط ما بدتر می بود تصریح کرد: ظاهرا آیه معنایی ساده دارد اما وقتی با دقت به آن توجه می کنیم، در می یابیم که خدا چقدر باید به انسانی اجر، قرب و لطف کند که بگوید در جوار خودم تو را زنده نگه می دارم و روزی میدهم.
سرپرست دانشگاه با بیان اینکه من خودم راکوچکتر از آن می دانم که امروز از مقام شهدا و مقاومت حرف بزنم تاکید کرد: ارزش شهدا در آسمان ها و کائنات آنقدر بالا و والاست که خداوند می‌فرماید آنان فوت نشده اند، زنده اند و نزد من روزی می‌گیرند.
دکتر موسوی با اظهار اینکه این آیه تفسیری زیبا از معنی ایثار و شهادت است افزود: دنیا وقتی ارزش دارد که جانی داشته باشیم که از آن استفاده کنیم و امروز صحبت از تکریم کسانی است که مخلصانه از جان و همه چیز خود برای رضای خدا گذشتند
وی بیان داشت: عرصه دفاع مقدس زمان تجلی و نشان دادن انسان هایی بزرگ و کسانی بود که نشان دادند شرایط را درک کرده اند و از جان خودگذشتند و به موقع با همدلی و اتحاد پای آرمان های انقلاب هستند و خودشان را در طول تاریخ جاودانه کردند .
سرپرست دانشگاه با اشاره به اینکه در سالیان اخیر جامعه جهانی با شدت بیشتری به سمت مادیات حرکت می کند تصریح کرد: همیشه این تفکر و سوال وجود داشته که اگر شرایط دوران دفاع مقدس تکرار شود، کسانی وجود نخواهند داشت که مثل گذشته پای اخلاقیات، اعتقادات و نیت های پاک خود بمانند، اما با شیوع پاندمی کرونا همگان دیدند و ثابت شد این تفکرات اشتباه بوده است
دکتر موسوی افزود: همگان در اوضاع کرونا دیدیم که جوانان و مردم پای کار آمدند و نشان دادند به وقتش با نیتی پاک کمک می کنند و کشور به لطف رشادت های این عزیزان در مسیر مبارزه با کرونا گام های موثری برداشت
وی با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) که فرمود این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است خاطرنشان کرد: تا زمانی که این بینش و فرهنگ سید الشهداء(ع) وجود دارد، کشور همیشه جاودان خواهد بود.

فرمانده سپاه انصار الرضا(ع) خراسان جنوبی نیز ضمن درود به روح امام عزیز و بیان اینکه که هر چه در فرهنگ شهید و شهادت داریم از ایشان است و درود به روح شهدای دفاع مقدس، امداد، بهداشت و پزشکی در دوران دفاع مقدس و عرصه سلامت در دوران کرونا گفت: این یادواره تکلیف ما را سنگین تر می کند علی الخصوص در وضعیت کنونی که کشور مورد هجوم این ویروس منحوس قرار گرفته تا مدافع مردم مسلمان و عزیز کشورمان باشیم.

سردار علی قاسمی در خصوص نقش امداد گران در دوران دفاع مقدس گفت: امداد گران مانند سنگر سازان بی سنگر بودند که هم باید با سلاحشان مبارزه و هم به مجروحان رسیدگی می‌کردند.
وی افزود: روح همه شهیدان علی الخصوص شهید دکتر رحیمی بنیانگذار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیرجند، پیرو خط امام، موسس اطلاعات سپاه در خراسان بزرگ و همچنین رزمنده دوران دفاع مقدس شهید احمد آتشدست شاگرد و خادم مقام معظم رهبری و خصوصا شهیده منصوره حسینی که در اثر کار و تلاش و مبارزه با ویروس کرونا در جبهه سلامت به لقاء الله پیوست شاد باشد.

فرمانده سپاه انصار الرضا(ع) استان، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) گفت: رزمنده های خالص و مخلص آثار و برکت حضور حضرت زهرا (س) را در جبهه دیدند و شهیدانی را داریم که ارتباط معنوی خاصی با حضرت فا طمه زهرا (س) داشتند. شهدای ما زهرایی بودند و مظلومانه از امامت، ولایت و حق دفاع کردند و ولایت را تبلیغ کردند و تا خون در رگشان بود دفاع کردند و زهرایی شهید شدند
سردار قاسمی با بیان اینکه 9 دی سالگرد بصیرت مردم آگاه، مومن و انقلابی است افزود: بصیرتی که ملت در اثر تلاش، ایستادگی و مقاومت بعد از 8 ماه توانست سایه های شوم فتنه را کنار بگذارد و حق را مثل روز به جهانیان اثبات کند
وی افزود: از سال 88 ما هر سال 9 دی را به عنون روز بصیرت و فهم و شعور ملت انقلابی ایران، روز حمایت از شهدا و امامت و ولایت و رهبری گرامی میداریم و یادواره شهدا را برگزار می کنیم که راه شهدا را ادامه دهیم و به وصیتشان عمل کنیم.
فرمانده سپاه استان با اظهار اینکه لباس جهاد و دفاع، عزت است و ملتی که دفاع و جهاد را فراموش نکند لباس عزت پوشیده است. بیان داشت: 43 سال است که جهاد کبیر و مبارزه سیاسی در مقابل دشمن انجام می دهیم. هویت هر جامعه به جهاد، دفاع، ایستادگی و مقاومت است. اگر کشوری دفاع و فرهنگ دفاعی را کنار بگذارد، تسلیم است و شکست خورده است. شهادت درس اولیای الهی است. فرهنگ جهادی راه مبارزه با چالش ها است .
سردارقاسمی افزود: حاج قاسم سلیمانی در این چالش ها گیر نکرد و جلو رفت و موفق هم بود و هیچگاه سازش هم نکرد. فرهنگ جهادی عامل اصلی عقب نشینی دشمن است و اگر خودمان را برای خدا خالص کنیم رنگ خدایی می گیریم.
دکتر محمد رضا میری سرپرست معاونت تحقیقات دانشگاه و رزمنده دوران دفاع مقدس نیز به بیان خاطراتی از این دوران پرداخت.

در پایان مراسم از خانواده های گرانقدر شهید سلامت منصوره حسینی، شهید دکتر رحیمی و پدر بزرگوار شهید خسروی و نیز 3 نفر از برگزیدگان مسابقه کتابخوانی من قاسم سلیمانی ام تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است این برنامه به همت کانون بسیج جامعه پزشکی بیمارستان ولیعصر(عج) برنامه ریزی و اجرا شد.

1400/10/08