توصیه های تغذیه وزارت بهداشت برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا
به دنبال شیوع بیماری کرونا ویروس در برخی از استان های کشور، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، توصیه هایی تغذیه ایی برای پیشگیری ز این بیماری ها منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، این توصیه ها را به شرح ذیل بخوانید

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد .

عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینه ای مثل دیابت و بیماریهای ریوی ،قلبی، سوء تغذیه ، و نداشتن تغذیه صحیح است.

کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامینهایی مثل ویتامین C ، A ، D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش می دهد.

با مصرف روزانه منابع غذایی و یتامین C ، مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا ، میوه های حاوی ویتامین C ، مثل پرتقال ، نارنگی ، لیموشیرین ، کیوی ، و سبزیهای دارای ویتامین C ، مثل انواع کلم ، گل کلم ، شلغم ، فلفل سبز، فلفل دلمه ای ، جعفری ، پیازچه ، شاهی ، گوجه فرنگی ، ازمنابع غذایی خوب ویتامین C ، هستند.

بعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2عدد نارنگی ، ویتامین Cمورد نیاز بدن را تأمین میکند. هویج و کدو حلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر، و برگهای تیره رنگ کاهو هم ازمنابع خوب ویتامین A هستند.

به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزی ها( به جز سبزی های نشاسته ای ) و حداقل 2 واحد میوه توصیه شود.

کودکان زیر 5 سال ، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف میکنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت نمایند .

1- هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیمو ترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.

2- از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود.

3- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C با غذا توصیه می شود
 
4- از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.

5- استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.

6- کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم ، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات بعنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر، و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

7- از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کبابهایی که مغز پخت نشده اند) خودداری شود .

8- ازخوردن غذا و مایعات در مکانهایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.

9- در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید .

10- از جوانه های گندم ، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید .

11- از میوه های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار ، پرتقال های تو سرخ ، گریپ فروت ، و ... استفاده کنید.

بخاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری ازابتلا به بیماریها ازجمله ویروس کرونا دارد.
 
منبع:
وبدا-روابط عمومی دانشگاه
تعداد بازدید:
1219
تاریخ:
1398/12/05
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
 
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal