نشست خبری/دکتر دهقانی:رعایت اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری از بروز ویروس کرونا موثر است

نشست خبری رئیس دانشگاه و جمعی از معاونین دانشگاه با اصحاب رسانه پیرامون ویروس کرونا، بعد از ظهر امروز در اتاق شورای ریاست دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، رئیس دانشگاه با اشاره به روند بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس در دنیا و سطح کشور و ایجاد شرایط بحرانی که در این باره رقم خورده است گفت: قسمتی از این شرایط غیر ضروری و نادرست است

دکتر محمد دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اهمیت نقش، عملکرد و ارتباط دو سویه دانشگاه و اصحاب رسانه برای کنترل اخبار و شایعات پیرامون بیماری کرونا ویروس در فضای مجازی افزود: اخبار نادرست و شایعات بی اساس بر روی روح و روان مردم اثر منفی می گذارد و ایجاد تشویش می کند.
وی با اشاره به پیدایش بیماری کرونا ویروس جدید در شهر ووهان چین در پایان سال 2019 خاطرنشان کرد:  در ابتدای بروز این ویروس، بیمارانی چینی با علائم تنفسی غیر معمول مراجعه می کردند.
رئیس دانشگاه با اظهار اینکه ویروس کرونا هم در انسان و هم در حیوانات بیمار ایجاد می کند، به میزان از بین برندگی بیماری اشاره کرد و گفت: میزان از بین برندگی این بیماری 2 تا 2/5 درصد است و این میزان از بیماری سارس در سال 2002 با کشندگی 10 درصد و مرس با کشندگی حدود 30 تا 40 درصد، بسیار کمتر است
دکتر دهقانی با اعلام اینکه 85 درصد مبتلایان به بیماری  بدون داشتن علائم و مراجعه به پزشک بهبود پیدا می‌کنند گفت: 15 درصد از مبتلایان به این بیماری داری علائم شدید می شود که از این تعداد نیز 5درصد آنها به بخش مراقبتهای ویژه نیاز پیدا می کنند.
وی خاطرنشان کرد: این بیماری با علائم سرفه، تب بالا، تنگی نفس( سخت نفس کشیدن) همراه می باشد و علائم اختصاصی انچنانی ندارد.
رئیس دانشگاه تصریح کرد:چیزی که باعث نگرانی در افراد جامعه شده است که  برای این بیماری 2 دلیل نگران کننده وجود دارد یکی آنکه سرعت انتقال و سرایت بالایی آن و دیگری رفتارهای ناشناخته این ویروس است.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تا کنون 77 هزار و 794 نفر به این بیماری مبتلا شدند گفت: از این تعداد 76 هزار و 392 نفر در چین بودند و تا کنون دو هزار و 348 نفر بر اثر این بیماری فوت کردند که بیشتر اهل چین و تنها 11 نفرفوت از سایر کشورها بودند.
دکتر دهقانی با بیان اینکه شاهد شیوع ویروس کرونا در ایران نیز هستیم، گفت: تا امروز صبح 28 نفر در تمام کشور به کرونا مبتلا شدند که پنج نفر فوت کردند.
 وی با اشاره به روند رو به کاهش شیوع این بیماری گفت: این بیماری که روزانه 4 هزار نفر را درگیر می کرده است، در 24 ساعت گذشته 599 مورد از آن گزارش شده است و از این تعداد 397 نفر در چین بوده است.
رئیس دانشگاه از آمادگی دانشگاه در حوزه بهداشت، درمان، اورژانس های پیش بیمارستانی برای مقابله با این بیماری خبر داد و گفت: تا کنون هیچ گونه فرد مبتلا به کرونا در استان مشاهده نشده است.
دکتر دهقانی با بیان اینکه بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند به عنوان بیمارستان اصلی بستری بیماران مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده است و بخش عفونی و ایزوله منفی برای مقابله احتمالی با این بیماری مجهز و راه اندازی شده است گفت: آزمایشگاه تخصصی جهت تسریع در اعلام نتایج آزمایشات ویروس کرونا به زودی در این بیمارستان  راه اندازی می‌شود.

وی با اشاره به طرح مسائلی در مورد تعطیلی مدارس و دانشگاه ها گفت: در حال حاضر در استان با توجه به شرایط موجود نیاز به این کار نیست.
رئیس دانشگاه از استقرار دو تیم بهداشتی  در مرز ماهیرود و  بازارچه مرزی ماهیرود نیز خبر داد و گفت: تمامی افرادی که قصد ورود به استان را دارند توسط این تیم ها مورد پایش قرار می‌ گیرند و از ورود موارد مشکوک جلوگیری به عمل می آید.

رئیس دانشگاه تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر استان قم مرکز بیماری شناخته شده، مردم از سفر زیارتی و شخصی به استان قم خودداری کنند.

دکتر دهقانی با بیان اینکه رعایت اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری از بروز ویروس کرونا موثر است بر شستن دست ها با آب و صابون مایع به مدت 20 ثانیه تاکید کرد و گفت: لازم است مردم به نکات آموزشی رعایت بهداشت و نحوه شستشوی دستها با مایع ضد عفونی کننده که توسط کلیپ های وزارت بهداشت تهیه و در رسانه ها منتشر می‌شود توجه کنند.

وی با بیان اینکه هر فرد باید هنگام سرفه و عطسه از دستمال کاغذی استفاده کرده و در سطل زباله درب دار بیندازد. افزود: از دست دادن و روبوسی خودداری کرده و افرادی که دارای علائم هستند در جمع های عمومی حاضر نشوند.

1398/12/04