بهداشت حرفه اي


 واحد بهداشت  حرفه اي شبكه بهداشت و درمان سربيشه

 

 

تعريف و اهداف بهداشت حرفه اي :

 «بهداشت حرفه اي عبارتست از علم و هنر تامين بالاترين سطح سلامت نيروي كار، حفظ و ارتقاي سلامتي آنان و حفظ سرمايه از طريق ايجاد محيط كار سالم، انتخاب كارگر مناسب براي هر كار، تطبيق كار با مقتضيات روحي و جسمي كارگران، پيشگيري از حوادث و بيماريهاي شغلي و غير شغلي، آموزش بهداشت فردي و مسائل مربوط به كار،تشخيص زودرس و درمان بيماري ها، و توجه به مسائل و مشكلات كارگران همه مشاغل و افراد وابسته به آنان به گونه اي كه هر كارگر قادر باشد با برخورداري از حداكثر سلامتي و رفاه، فردي موثر براي اجتماع باشد

  

  شرح وظايف كارشناس بهداشت حرفه اي

  1- شناخت لازم از وضعيت بهداشت حرفه اي كارگاهها وكارخانجات ، معادن ، مشاغل كشاورزي وخدمات در منطقه وجمع آوري اطلاعات وآمار مربوطه ، برنامه ريزي جهت بازديد واحدهاي مذكور در راستاي تحقق اهداف بهداشت حرفه اي .

 2- همكاري در تنظيم وپيگيري برنامه هاي اجرائي در زمينه مبارزه با بيماريهاي ناشي از كار ، بيماريهاي واگير ،مسموميتها وسوانح ناشي از كار با همكاري پزشك بهداشت حرفه اي .

3- آگاهي از حدود ملي تماس شغلي عوامل بيماريزا به منظور ارزيابي عوامل زيان آور محيط كار كه به نحوي از انحاء به سلامت جسمي ، رواني واجتماعي شاغلين لطمه وارد مي سازد .

4-  نمونه برداري ، اندازه گيري ، تجزيه وتحليل وارزيابي عوامل زيان آور و مسائل ارگونوميك در محيط كار وارائه طريق به منظور پيشگيري وكنترل عوامل زيان آور در محيط كار با توجه به استانداردهاي موجود .

5-  بررسي وشناخت كارهاي سخت وزيان آور در حرف گوناگون وبرنامه ريزي در زمينه بهبود شرايط كار ومعرفي شاغلين به منظور انجام معاينات دوره اي

6- آشنائي با اصول مراقبتهاي اوليه بهداشتي ونظارت در زمينه ادغام فعاليتهاي بهداشت حرفه اي در سيستم بهداشتي درماني كشور .

7- نظارت وپيگيري در امر توسعه ، تاسيس ، تجهيز وراه اندازي خانه هاي بهداشت كارگري ومراكز بهداشت كار ونظارت برحسن انجام كار بهداشتياران كار وپرسنل مراكز مذكور با توجه به آئين نامه ها ودستورالعملهاي موجود

8- آشنائي ،آموزش ونظارت كامل در اجراي طرحهاي بهداشت حرفه اي (ادغام ، بقا ، بهگر ، صنوف)

 

          فعاليتهاي واحد بهداشت حرفه اي:

        1. آگاهي از وضعيت بهداشت حرفه اي محيط كار و شناخت مسائل بهداشت حرفه اي در   بخش هاي  صنعت، معدن، كشاورزي، خدمات و... و جمع آوري اطلاعات لازم از سازمانها و ارگانهاي زيربط. بازرسي ازكارخانجات و كارگاهها و ،معادن و ... باهدف تامين سلامت كارگران

          2. پيگيري و انجام معاينات شغلي كارگران كارگاهها قالي بافي ،كشاورزي ،معادن و كارخانجات

3.  نظارت بر فعاليت خانه بهداشت كارگري

         4 .نظارت بر فعاليت كميته هاي حفاظت فني و بهداشت كار و پيگيري تشكيل كميته هاي مذكور در كارخانجات مشمول .

       5. صدور تأييديه بهداشتي با توجه به استعلام ارگانها و سازمانهاي ذيربط در مراحل دريافت مجوز.

       6.  اجراي  طرح بقا (بهسازي كارگاههاي قاليبافي ونظارت بر بهداشت قاليبافان روستايي)

      7.   اجراي برنامه بهداشت كشاورزي  با هدف تامين سلامت كارگران بخشهاي كشاورزي ، دامداري ،پرورش ماهي ،گلخانه و باغات

        8. اجراي برنامه ارگونومي در محيط كار

       9. اجراي برنامه استقرار سيستم مديريت سلامت در مدارس و اعطاي ستاره ورتبه بندي مدارس

        10. اجراي طرح ساماندهي روشنايي در محيط كار 

         11.  اجراي  طرح مقابله با صدا در محيط هاي كار

        12.  اجراي طرح كاهش و كنترل سيليكوزيس 

        13 . برگزاري جلسات وكارگاههاي آموزشي وتهيه جزوات، پمفلت و پوستر هاي آموزشي در زمينه بهداشت حرفه اي

نظارت برعملكرد كاردانهاو بهورزان مراكز بهداشتي درماني و خانه هاي بهداشت تابعه

 

 آيين نامه
 

 

تاریخ به روز رسانی:
1398/04/25
تعداد بازدید:
1419
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
 
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.      آخرین بروزرسانی:1399/04/22
Powered by DorsaPortal