EN
نقشه سایت
پست الکترونیک
۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
موارد تغذيه اي كه بايد در بيماران مصرف كننده وارفارين رعايت شود
موارد تغذيه اي كه بايد در بيماران مصرف كننده وارفارين رعايت شود ميزان ويتامينk موجود در رژيم غذايي، مهمترين عامل تغذيه اي تاثيرگذار برعملكرد وارفارين
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو مهمترين عامل تغذيه اي كه بر عملكرد وارفارين تاثير گذار مي باشد ميزان ويتامين K موجود دررژيم غذايي است.
زماني كه غذاهاي غني از ويتامين K  مصرف شود اثر وارفارين كاهش مي يابد و وقتي غذاهايي كه ميزان ويتامينK  آنها كمتر است مصرف شود، اثر وارفارين زياد شده واحتمال خونريزي بيشتر مي گردد. به همين دليل توصيه مي شود كه ميزان ثابتي از غذاهاي حاوي ويتامينK  مصرف شود و نبايد بدون مشورت با متخصص تغذيه و پزشك معالج تغييري در رژيم غذايي ايجاد شود.

معمولا سبزيجات با برگ سبز، كلم وكاهو بيشترين مقدار از اين ويتامين را دارند و از طرفي اكثرميوه جات وغلات از اين نظر فقير مي باشند.
اگر در يك روز از چند غذاي حاوي مقدار متوسط اين ويتامين استفاده كرديد بدانيد كه مقدار زيادي از اين ويتامين را در اين روز دريافت نموده ايد . به همين دليل سعي كنيد كه مقدار ويتامين k غذاهاي مصرفي خود را محاسبه كنيد.

از طرفي برخي از گياهان دارويي و عصاره هاي گياهي با عملكرد وارافارين تداخل دارند مانند زنجبيل و چاي سبز كه مصرف آن ها نيز بايد محدود گردد و با نظر پزشك استفاده شوند.

 

گروه غذايي

غذاهاي غني از ويتامين K
(كمتر مصرف شوند )

توضيحات

گروه شير ولبنيات

تمامي فراورده هاي لبني مقدار كمي از اين ويتامين دارند.

مصرف انواع شير و پنير و ماست كم چرب بلا مانع است.

گروه سبزيجات

تمامي سبزيجات برگ سبز مانند اسفناج،كاهو، سبزي خوردن، مارچوبه، كلم بروكسل، انواع كلم وگل كلم، شلغم و......

مصرف ساير سبزيجات مانند كدو وبادمجان و... آزاد است.

گروه ميوه ها

ميوه هاي سبز رنگ مانند كيوي وگوجه سبز

علاوه بر ميوه هاي سبز رنگ، انار، انبه وگريپ فروت نيز باعث تغيير در عملكرد وارفارين مي شوند و بايد از مصرف آن ها خودداري شود . مصرف ساير ميوه ها بدون مشكل است.

گروه نان و غلات

منابع قابل توجهي از اين ويتامين نمي باشند.

مصرف انواع نان وبرنج وماكاروني وبيسكويت و... بلامانع است.

گروه گوشت

جگر مرغ و گوسفند و گوساله و همچنين دل و قلوه

مصرف ساير انواع گوشت مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهي ، ميگو وتخم مرغ بلا مانع است.

روغن ها و چربي ها

روغنهاي كانولا ، سويا ، مارگارين و مايونزهاي توليد شده از روغن سويا

مصرف روغن ذرت وافتابگردان در حد مجاز منعي ندارد.

شيريني جات و دسر ها

منبع ويتامين K نيستند.

منع مصرفي ندارند.

مركز اطلاع رساني دارو ها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند

منبع: وبدا-روابط عمومي دانشگاه تعداد بازدید: 374 تاریخ درج: 1397/02/19
امتیازدهی
میانگین امتیازها:1 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal