توصيه هاي بهداشتي در ايام محرم و صفر
به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي، با عنايت به فرا رسيدن ماه محرم و ايام سوگواري سالار و سرور شهيدان ضمن عرض تسليت اين ايام ،جهت حفظ  سلامت شهروندان و پيشگيري از بروز طغيان بيماريها ي منتقله از آب و غذا  در بين سوگواران ،موارد ذيل توصيه مي گردد:
1.        هرگونه پخت وپز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد .
 
2.        كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است.
3.       مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي گردد از مواد غذايي مشمول بسته بندي كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود .
4.       از فراورده هاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده مورد تاييد وزارت بهداشت  و سازمان دامپزشكي استفاده شود .
5.       از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفره ها استفاده شود .
6.        در تهيه غذا از روغن هاي داراي مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود .
7.       در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها خودداري گردد.
8.       از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در دماي زير 4درجه سانتي گراد يا در دماي بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز)نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
9.        از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود .
10.      در صورت توزيع سبزي و سالاد رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي الزامي است و توصيه مي شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
11.      تابلو يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات  دراماكن  عمومي نظير حسينيه ها، مساجد و...نصب گردد
12.     از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف خودداري گردد.
13.     ازآب آشاميدني سالم استفاده گردد.
14.     شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد.
15.     در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا"ظروف يكبارمصرف گياهي ، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود.
16.     استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد )مناسب نمي باشد.
17.     ضمن رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام گردد.
18.     پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد.دركنار هرايستگاه صلواتي سطل يا كيسه زباله مناسب جهت جمع آوري مرتب ظروف و ليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود.
19.     توزيع هرگونه شربت نوشيدني بايستي بصورت بسته بندي بوده و از توزيع هرگونه نوشيدني سنتي و فله اي اجتناب نمايند
20.     احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكي تهيه گردد.
21.     درصورت استفاده از يخ قالبي فاقد بسته بندي تاكيد گردد فقط جهت خنك كردن غيرمستقيم نوشيدني ها و آب بطري شده و مواد اوليه غذايي استفاده گردد.
 
منبع:
وبدا-روابط عمومي دانشگاه
تعداد بازدید:
420
تاریخ:
1398/06/16
امتیازدهی
میانگین امتیازها:5 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal